Wat verdient een vrachtwagenchauffeur?

Het salaris van een vrachtwagenchauffeur kan variëren en is afhankelijk van verschillende factoren zoals ervaring, type vracht, werkgever, regio en land. In Nederland bijvoorbeeld, kan het salaris van een vrachtwagenchauffeur variëren, maar over het algemeen ligt het gemiddelde bruto maandsalaris tussen de €2.000 en €3.500.

Er zijn ook extra factoren die van invloed kunnen zijn op het inkomen zoals overuren, toeslagen voor nacht- of weekendwerk en secundaire arbeidsvoorwaarden. Sommige chauffeurs werken als zelfstandige, terwijl anderen in dienst zijn bij een transportbedrijf. Het type vracht dat wordt vervoerd, zoals internationaal transport of speciale ladingen, kan ook van invloed zijn op het salaris.

Het is belangrijk om je te beseffen dat salarissen kunnen verschillen tussen landen en door de tijd heen kunnen veranderen als gevolg van economische omstandigheden en arbeidsmarktontwikkelingen. Bekijk daarom altijd specifieke informatie over salarissen bij lokale bronnen of relevante beroepsverenigingen. Bij Bentvelzen betalen we volgens het CAO Beroepsgoederenvervoer. In 2024 liggen de lonen volgens dit CAO tussen de €2400 – €3200 per maand zonder toeslagen en overuren.

Rijdende chauffeur Bentvelzen