BENTVELZEN

Chauffeurs opleiding

Ben je je huidige werk al een tijdje zat en heb jij altijd al de droom gehad om achter het stuur te kruipen van een vrachtwagen? Wacht dan niet langer en grijp je kans op een vaste plek op de weg!

BENTVELZEN

Ons leerplan

BENTVELZEN

Wat is het verschil tussen C en CE rijbewijs?

Het eerste rijbewijs dat je nodig hebt om vrachtwagenchauffeur te worden is het C rijbewijs. Hiermee mag je een bakwagen besturen. Dit is een kleine vrachtwagen die uit één geheel bestaat, waarbij de cabine en de laadruimte aan elkaar vast zitten. In tegenstelling tot een bakwagen, bestaat een trekker-oplegger uit twee afzonderlijke delen: de trekker (ook wel ‘truck’) en de oplegger (ook wel ‘trailer’). Om dat te mogen besturen heb je je CE rijbewijs nodig. Bij Bentvelzen rijden we met een aantal bakwagens, maar voornamelijk met trekker-oplegger combinaties.

BENTVELZEN

Ons opleidingstraject

Bentvelzen - Transport - Meerijd dag
Stap 1

Meerijd dag

Zodra je interesse hebt in werken bij Bentvelzen wordt er eerst een meerijd dag gepland. Een goede match is belangrijk, omdat we opleiden met baangarantie.

Bentvelzen - Transport - Testdag
Stap 2

Testdag

Als je het werk en ons bedrijf leuk vindt, melden wij je aan voor de Testdag van het Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL). Die plaats zal vinden bij een aangesloten verkeersschool in de buurt. Hierna ontvang je een GO of NO-GO op basis van de volgende testonderdelen: competentietest, Nederlandse taaltest, concentratietest, reactievermogentest, algemene intelligentietest en een 30 minuten rijtest op de weg. Ook voor Bentvelzen is deze uitslag belangrijk in verband met de SOOB-subsidie. Bij een GO ontvangen we 60% van het lesgeld, bij een NO-GO kan dit een lagere of zelfs geen vergoeding betekenen. De rest van het bedrag schieten wij voor je voor.

Stap 3

Gesprek op kantoor

Heb je een GO? Dan volgt er een gesprek bij Bentvelzen. In dit geval met iemand van HR. Hierin worden een aantal punten besproken. Zoals dat na een afgeronde opleiding, de kandidaat voor minimaal 32 uur in dienst komst, er wordt nog geen inschaling van loonschaal gedaan, maar de tarieven worden wel besproken. Tot slot wordt de kwijtschelding van de studiekosten besproken. Door 3 jaar in dienst te blijven bij Bentvelzen wordt de lening kwijtgescholden.

Bentvelzen - Transport - Rijschool
Stap 4

Aanmelden rijschool

De interne opleider van Bentvelzen gaat op zoek naar een passende rijschool in de buurt. De aanmelding bij de rijschool wordt voor jou geregeld en zodra dit gelukt is, neemt de rijschool contact met jou op, om je rijlessen in te plannen.

Bentvelzen - Transport - Voortgang
Stap 5

Voortgang

De interne opleider houdt tussentijds contact met jou over de voortgang en of er ondersteuning nodig is.

Bentvelzen - Transport - Rijlessen
Stap 6

Rijlessen

Wanneer je module 1 van de 3 hebt behaald, starten de praktijklessen. Module 2 en 3 worden gelijktijdig met de praktijk gedaan. In de theorie wordt de kennis over verkeer, boordcomputers en motortechniek getoetst.

Bentvelzen - Transport - Examen
Stap 7

Examen doen

Zodra het einde begint te naderen, ga je afrijden. De uitslag communiceer je zelf met Bentvelzen.

Bentvelzen - Transport - In dienst
Stap 8

In dienst

Ben je geslaagd? Dan kun je meteen voor je CE gaan en/of ontvang je een contract in de mail voor digitale ondertekening. En start de verdere onboarding.

BENTVELZEN

Opleiden bij

Ben je je huidige werk al een tijdje zat en heb jij altijd al de droom gehad om achter het stuur te kruipen van een vrachtwagen? Wacht dan niet langer en grijp je kans op een vaste plek op de weg!

VEELGESTELDE VRAGEN

FAQ

Om in te schatten of je de kneepjes van het chauffeursvak kunt leren is de testdag van het STL het startpunt van het opleidingstraject. Hier ontvang je een GO of NO-GO op basis van een aantal testonderdelen. Zo wordt er een competentie-, Nederlandse taal-, concentratie-, reactievermogen-, algemene intelligentie- en een 30 minuten rijtest afgenomen.

Wij zien dat de gemiddelde duur van het C rijbewijs 7 tot 8 maanden duurt. Dit is uiteraard van vele factoren afhankelijk, zoals hoeveel tijd je investeert en of je je examens in 1 keer haalt. CE gaat vaak iets sneller omdat je hier geen theorie-examens voor hoeft te doen.

Dit is een vraag die we vaak krijgen, wat kost het mij om mijn rijbewijs te halen? Het korte antwoord is: tijd, doorzettingsvermogen en bereidheid om te leren. Want als je na het behalen van je rijbewijs 3 jaar in dienst bent bij Bentvelzen, hoef je niets te betalen aan opleidingskosten! Wil je eerder stoppen, dan betaal je de studiekosten (deels) terug. Natuurlijk ben je wel zelf verantwoordelijk voor je reiskosten naar de rijschool of de aanschaf van een theorieboek. Maar verder dus niets.

ZEKER! Bij Bentvelzen werken steeds meer vrouwen en dat zien we alleen maar groeien. Vind je het leuk om tijdens de meerijd dag ook met een vrouw mee te gaan? Geef dat dan even aan bij het eerste gesprek.